Óvodánk működése koronavírus-járvány idején

Friss információk 2020. 03. 16-tól

Ezen az oldalon tájékoztatjuk Önöket az óvodáink működési rendjéről a koronavírus-járvány idején.

 

Kedves Szülők!

Ezen az oldalon tájékoztatjuk Önöket az óvodáink működési rendjéről a korona vírus járvány idején.

Kedves „Sasadi Óvodás” Szülők!
Az alábbiakban tájékoztatom Önöket, hogy Újbuda Önkormányzata a következő intézkedéseket teszi a jelenlegi járványveszély helyzetre tekintettel:
1. Óvodák, bölcsődék
Újbuda területén elhelyezkedő valamennyi önkormányzati, magán, alapítványi, egyházi fenntartású) intézményekben az óvodai és bölcsődei ellátás 2020. március 16.-tól (hétfőtől) további intézkedésig átmenetileg szünetel.
A rendkívüli szünet időtartama alatt a gyerekek nem látogathatják az intézményt, ugyanakkor minden rászoruló segítséget kap. Az Önkormányzat nyomatékosan kér mindenkit, hogy a gyermekfelügyeletet ne a nagyszülőkkel, idős rokonokkal oldják meg. Rájuk kiemelten szükséges vigyázni.
Azoknak - az óvodáinkba járó - gyermekeknek a számára, akiket a szüleik semmiképpen nem tudnak elhelyezni máshova, biztosítjuk a felügyeletet a


Sasadi Óvoda székhelyén.
Vezető: Pócsné Hermanics Mária
Cím: 1118 Budapest, Dayka Gábor u. 4/b
Telefon: +361 319-2549, +361 309-5428
E-mail: info@sasadiovi.ujbuda.hu
Web: http://sasadiovi.ujbuda.hu/


Az óvodában a gyermekeket 8-10 fős, vegyes csoportokban fogjuk elhelyezni, felügyeletükben, ellátásukban az óvoda dolgozói vesznek részt, beosztásuk szerint. (Nem saját, megszokott óvodapedagógusaik, dajkáik.)
Ügyeletei ellátásban azok a gyermekek részesülhetnek, akiknek szülei valóban nem tudják megoldani, hogy a gyermek otthon maradhasson. Elsősorban azon szülők gyermekeit várjuk az ügyeletbe, akik részt vesznek a kialakult helyzet folyamatos megoldásában:

- egészségügyi dolgozók

- rendvédelmi dolgozók

- közigazgatásban dolgozók

- kereskedelmben dolgozók

- közlekedésben dolgozók

- szociális ellátásban dolgozók

- egyéb közszolgálati feladatot ellátó dolgozók.

Természetesen egyedi elbírálások lehetségesek, ezt az intézményvezetővel szükséges egyeztetni.


Erről a tényről, valamint arról, hogy gyermekük nagy valószínűséggel nem jelent járványügyi fenyegetést a többi gyermekre, és az óvoda dolgozóira nézve, írásbeli nyilatkozatot kell tenniük.


2. Gyermekétkeztetés
Április hónapra az ételrendeléseket lemondtuk. Az ügyeletet kérő gyermekek számára – az óvodával való egyeztetés után – egyénileg tudják felkérni az étkezést az E-menza rendszerben.

2020. március 17-től, aki nem hozza ügyeletbe gyermekét, de továbbra is igényli az étkeztetést - és azt e-mailben és az E-Menza felületén jelezte - annak hideg étkezési csomag formájában - napi rendszerességgel –biztosítjuk a székhelyen.
A lemondott étkezések díjáról a szülők rendelkezhetnek, erről 2020.03.25.-én tájékoztató levelet kaptak Budapest Főváros Újbuda XI. Kerület Pogármesteri Hivatal Humánszolgálati Igazgatóságától.


Munkatársaimmal továbbra is mindent megteszünk, hogy óvodánk valamennyi gyermekének megadjuk a megfelelő segítséget. Várjuk vissza a gyermekeket!


Pócsné Hermanics Mária
intézményvezető
Budapest, 2020. március 26.

Letölthető dokumentumok:

Nyilatkozat külföldi tartózkodásról
Nyilatkozat család karanténba kerülése esetére

Szülői kérés ügyeletről

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA